[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 15، شماره 1 - ( 1394 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 469-457 برگشت به فهرست نسخه ها
Effects of modified atmosphere packaging on microbiological load and physico-chemical properties of barramundi (Lates calcarifer Bloch) fillets at 8°C
چکیده:   (6456 مشاهده)

Different modified atmosphere conditions with various CO2 concentrations on microbial load (psychrophile, mesophile aerobic and anaerobic bacteria) and physico-chemical properties of barramundi (Lates  calcarifer Bloch) fillets stored at 8°C were compared to determine the best packaging conditions. The gas conditions evaluated were 100% CO2 (M1), 75% CO2/25% N2 (M2), 50% CO2/50% N2 (M3), 25% CO2/75% N2 (M4) and 100% N2 (control). High CO2 concentration (M1 and M2) of fish fillets delayed the psychrophilic bacteria growth compared to low CO2 concentration (50% and 25% CO2) as well as the mesophilic, anaerobic and histamine forming bacteria. We concluded that the atmosphere with 75:25% and 100:0 (CO2:N2) had the most appropriate gas composition to inhibit the microbial growth and prolong the shelf life of barramundi fillets (p<0.05). 

متن کامل [PDF 1169 kb]   (3956 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: fish disease
دریافت: 1394/12/17 | پذیرش: 1394/12/17 | انتشار: 1394/12/17
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yassoralipour A, Bakar J, Rahman R, Fatimah A B, Özogul F. Effects of modified atmosphere packaging on microbiological load and physico-chemical properties of barramundi (Lates calcarifer Bloch) fillets at 8°C. IJFS 2016; 15 (1) :457-469
URL: http://jifro.ir/article-1-2138-fa.html

Effects of modified atmosphere packaging on microbiological load and physico-chemical properties of barramundi (Lates calcarifer Bloch) fillets at 8°C. مجله علوم شیلاتی ایران. 1394; 15 (1) :457-469

URL: http://jifro.ir/article-1-2138-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660