[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۱۳۹۵ ) ::
جلد ۱۵ شماره ۳ صفحات ۱۱۲۳-۱۱۰۸ برگشت به فهرست نسخه ها
Chemical composition and in vitro antimicrobial activity of some Iranian medical herbs against Yersinia ruckeri
چکیده:   (۶۰۱۲ مشاهده)

Increasing bacterial resistance to commercial antibiotics has led to considering medicinal herb applications. This study aimed to identify chemical composition of essential oil of some native medical herbs and their antibacterial activity against Yersinia ruckeri compared with Enrofloxacin in in vitro experiments. The antibacterial activities of ethanolic extracts and essential oils of Eryngium campestre, Pimpinella affinis, Mentha piperita, Achillea wilhelmsii and Cuminum cyminum were analyzed by disk diffusion, Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) methods in in vitro. Also, the oil constituents of the mentioned plants were analyzed by gas chromatography. The MIC value of the ethanolic extracts and essential oils were 31.2-500 µg/mL and 15.6-250 µg/mL, respectively, while the MBC of the mentioned extracts and essential oil were 62.4-500 µg/ml and 31.2-250 µg/ml, respectively. The results showed that the C. cyminun, E. campestre and M. piperita could be introduced as more effective antimicrobial candidates to aquaculture industry

متن کامل [PDF 322 kb]   (۳۳۴۶ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: fish disease
دریافت: 1395/5/12 | پذیرش: 1395/5/12 | انتشار: 1395/5/12
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adel M, Safari R, Ghitanchi A, Zorriehzahra M. Chemical composition and in vitro antimicrobial activity of some Iranian medical herbs against Yersinia ruckeri. IJFS 2016; 15 (3) :1108-1123
URL: http://jifro.ir/article-1-2331-fa.html

Chemical composition and in vitro antimicrobial activity of some Iranian medical herbs against Yersinia ruckeri. مجله علوم شیلاتی ایران. ۱۳۹۵; ۱۵ (۳) :۱۱۰۸-۱۱۲۳

URL: http://jifro.ir/article-۱-۲۳۳۱-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4700