[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
Research Article: Purification and enhancement of the thermal stability of pepsin enzyme from Scomberomorus commerson stomach by polyethylene glycol graphene oxide
چکیده:   (19 مشاهده)
The viscera of narrow-barred Spanish mackerel (Scomberomorus commerson) fish contains abundant alkaline and acidic proteases that can be isolated using various methods. We purified pepsinogen from S. commerson viscera using ammonium sulfate precipitation, Sephadex G-50 gel filtration, and DEAE-cellulose ion-exchange chromatography. Two peaks corresponding to pepsinogen were observed during gel filtration and further purified using ion-exchange chromatography. Additionally, we investigated the effects of polyethylene glycol graphene oxide (GO-PEG) at a concentration of 3 mg/mL on enzyme activity and stability. Results demonstrated a significant enhancement in enzyme activity and increased stability at higher temperatures compared to the control group. These findings suggest that GO-PEG can improve enzyme production and stability. However, purified pepsin was found to be inactive in the presence of 0.1 M pepstatin A. In conclusion, S. commerson viscera offers a valuable source for pepsin purification. The purification process involving ammonium sulfate precipitation, gel filtration, and ion-exchange chromatography successfully obtained purified pepsinogen. The use of GO-PEG exhibited promising potential in enhancing enzyme activity and stability, highlighting the role of nanosheets in improving enzyme thermal stability.
متن کامل [PDF 1139 kb]   (10 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: Biotechnology
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4714