[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 22، شماره 6 - ( 1402 ) ::
جلد 22 شماره 6 صفحات 1264-1228 برگشت به فهرست نسخه ها
Review Article: Sensory and quality properties of aquaculture products influenced by insect-based and aquatic-origin diets: A review
چکیده:   (182 مشاهده)
Aquaculture plays a critic role in food security and supplying healthy foods. Replacing fishmeal and soybeans with new protein ingredients such as insect- and aquatic-based dietary compounds to reduce breeding costs is one of the priorities of the aquaculture industry. These new compounds are valuable sources of proteins, amino acids, fatty acids, vitamins, and minerals that can be used in aquatic nutrition. This article systematically reviews the effects of using these compounds on the quality and sensory properties of aquaculture products. The review of sources shows that the excessive application of these ingredients in the diet of farmed aquatic animals has a significant influence on their quality and sensory characteristics. Therefore, it is necessary to conduct a systematic review of published scientific sources in order to achieve reliable results. This study also highlights the importance of using quality and sensory analysis of aquacultured products when using new nutritional sources and provides practical information for aquaculture stakeholders, especially fish nutritionists.
متن کامل [PDF 606 kb]   (231 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: aquaculture
دریافت: 1402/8/25 | پذیرش: 1402/10/23 | انتشار: 1402/11/16
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shaviklo A. Review Article: Sensory and quality properties of aquaculture products influenced by insect-based and aquatic-origin diets: A review. IJFS 2023; 22 (6) :1228-1264
URL: http://jifro.ir/article-1-5520-fa.html

Review Article: Sensory and quality properties of aquaculture products influenced by insect-based and aquatic-origin diets: A review. مجله علوم شیلاتی ایران. 1402; 22 (6) :1228-1264

URL: http://jifro.ir/article-1-5520-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 6 - ( 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4657