[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 18، شماره 2 - ( 1398 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 241-224 برگشت به فهرست نسخه ها
Quality enhancement in refrigerated tiger tooth croaker (Otolithes ruber) fillets using chitosan coating containing green tea extract
چکیده:   (5028 مشاهده)
The effects of chitosan (2%) coating combined with green tea extract (GTE) (1%) on the quality of tiger-tooth croaker (Otolithes ruber) fillets including chemical, microbiological, texture, color and sensory properties during 16 days of refrigerated storage was investigated. The color changes were significantly retared, and the texture parameteres and sensory scores were significantly improved in tiger- tooth croaker coated by chitosan, GTE and chitosan combined with GTE, compared with the control. The coincidental lowered rate of increase total volatile base (TVB) content, thiobarbitoric acid (TBA), peroxide value (POV) and free fatty acids (FFA) were obtained in tiger-tooth croaker coated chitosan+GTE. Chitosan in combination with GTE had higher inhibition on microbial growth and yielded the tigertooth croaker with higher likeness, comapared with the other treatments. Therefore, fish coated with chitosan+GTE had the lowest losses in quality during refrigerated storage.
متن کامل [PDF 825 kb]   (2397 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
انتشار الکترونیک: 1397/12/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodanazary A, Salati A, Bohlouli S, Mohammadi M, Sadeghi E. Quality enhancement in refrigerated tiger tooth croaker (Otolithes ruber) fillets using chitosan coating containing green tea extract. IJFS 2019; 18 (2) :224-241
URL: http://jifro.ir/article-1-3843-fa.html

Quality enhancement in refrigerated tiger tooth croaker (Otolithes ruber) fillets using chitosan coating containing green tea extract. مجله علوم شیلاتی ایران. 1398; 18 (2) :224-241

URL: http://jifro.ir/article-1-3843-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4710