[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 18، شماره 2 - ( 1398 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 223-215 برگشت به فهرست نسخه ها
Effect of using various amounts of patin (Pangasianodon hypophthalmus) fish oil on physical and chemical properties of moisturizing hand cream
چکیده:   (4888 مشاهده)
Hand cream is used for rehydrating and improving skin properties. The skin is the first point of contact with the environment. Thus having healthy skin with proper barrier properties is quite important. The beneficial effects of fish oil on skin make it a favorable ingredient to be used in hand care products. In the present study, the efficacy and stability of various hand cream formulations using 0, 1.0, 2.5 and 5.0% of fish oil were investigated and compared. The appearance, odor, texture, and pH of formulations containing 1 and 2.5% of fish oil remained stable in very good qualities during the storage, whereas the related values to the appearance and texture of formulation containing 5.0% of fish oil at the end of 6 months of storage at 45°C were significantly (p<0.05) lower than other formulations and previous evaluations of this formulation. Weight loss was not observed in all formulations under study. 
متن کامل [PDF 362 kb]   (2379 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/12/26 | پذیرش: 1397/12/26 | انتشار: 1397/12/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shabanikakroodi S, Christianus A, Tan C, Shabanikakroodi S, Ehteshami F. Effect of using various amounts of patin (Pangasianodon hypophthalmus) fish oil on physical and chemical properties of moisturizing hand cream. IJFS 2019; 18 (2) :215-223
URL: http://jifro.ir/article-1-3842-fa.html

Effect of using various amounts of patin (Pangasianodon hypophthalmus) fish oil on physical and chemical properties of moisturizing hand cream. مجله علوم شیلاتی ایران. 1398; 18 (2) :215-223

URL: http://jifro.ir/article-1-3842-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4660