[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 24، شماره 3 - ( 1404 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 618-603 برگشت به فهرست نسخه ها
Research Article: Seasonal variations in texture, lipid content and vitamin A and E content in cultured olive flounder (Paralichthys olivaceus) muscle
چکیده:   (140 مشاهده)
This study investigated the seasonal variation in the nutrient composition of four groups (with different average weights) of cultured olive flounder (Paralichthys olivaceus) to determine the optimal season and harvest size. The yield of 1 kg olive flounder did not vary throughout the seasons. The texture of the muscle tissue, levels of crude lipids, and vitamin E content in the 1 kg fish were highest in April and lowest in August. However, the levels in the 2, 3, and 4 kg fish were lowest in April, during the reproductive period, and highest in December. The vitamin E content in the fish muscle may correspond with high levels of crude lipids, possibly influenced by the spawning period. The 4 kg group had lower levels of crude lipid, texture, and vitamin E content than other fish, potentially owing to repeated spawning. The optimal harvest size for olive flounder was 3 kg based on nutrient evaluation.
متن کامل [PDF 565 kb]   (53 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: Fish processing
انتشار الکترونیک: 1404/3/6
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shim K, Yoon N, Kim H. Research Article: Seasonal variations in texture, lipid content and vitamin A and E content in cultured olive flounder (Paralichthys olivaceus) muscle. IJFS 2025; 24 (3) :603-618
URL: http://jifro.ir/article-1-3340-fa.html

Research Article: Seasonal variations in texture, lipid content and vitamin A and E content in cultured olive flounder (Paralichthys olivaceus) muscle. مجله علوم شیلاتی ایران. 1404; 24 (3) :603-618

URL: http://jifro.ir/article-1-3340-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 3 - ( 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710