[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 7، شماره 2 - ( 1387 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 214-205 برگشت به فهرست نسخه ها
Effect of dietary digestible energy level on growth indices of kutum (Rutilus frisii kutum Kamenskii, 1901)
چکیده:   (4035 مشاهده)
A 60-days feeding trail was conducted to evaluate the effects of dietary digestible energy levels (DE) on kutum, Rutilus frisii kutum. Four is nitrogenous (35% protein) diets with digestible energy levels of 2500, 2600, 2700 and 2800kcal kg-1 was tested. Two hundred and forty advanced fry (2±0.4g) were randomly distributed in 12 fiberglass tanks of 400L capacity. Nutritional responses in terms of WG, FCR and PER as well as survival rate (SR) significantly improved (p<0.05) with increase in DE level from 2500 to 2800 kcal kg-1 diet, but no difference between 2600 and 2700kcal kg-1 diet was found. Body crude protein and fat significant were increased (p<0.05) when the dietary energy was raised up from 2500 to 2600kcal DE kg-1 diet, but a further increase on energy did not improve the fish crude protein and fat content.
متن کامل [PDF 1590 kb]   (1349 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: aquaculture
دریافت: 1396/9/18 | پذیرش: 1396/9/18 | انتشار: 1396/9/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noverian H, Shabanipour N, Khoushkholgh M, Hosseini M. Effect of dietary digestible energy level on growth indices of kutum (Rutilus frisii kutum Kamenskii, 1901). IJFS 2008; 7 (2) :205-214
URL: http://jifro.ir/article-1-3094-fa.html

Effect of dietary digestible energy level on growth indices of kutum (Rutilus frisii kutum Kamenskii, 1901). مجله علوم شیلاتی ایران. 1387; 7 (2) :205-214

URL: http://jifro.ir/article-1-3094-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660