[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 16، شماره 4 - ( 1396 ) ::
جلد 16 شماره 4 صفحات 1203-1187 برگشت به فهرست نسخه ها
Osmotic dehydration of anchovy fillets in salt solution: Optimization by using statistical experimental design
چکیده:   (4113 مشاهده)
Anchovy fillets that had undergone osmotic dehydration and response surface methodology (RSM) were used to determine the influence and optimal values of the process variables. Also the optimal processing conditions were determined in order to reduce the solid gain and water loss ratio (SG/WL) and firmnessfor the anchovy fillets. A three-levelcentral composite rotatabledesign (CCRD) involving the variables such as temperature (20-45oC), processing time (19-221 min)and salt concentration (12-28%,w/w) were developed for this purpose. Data obtained from RSM analysis on the SG/WL and texture property of anchovy fillets were subjected to the analysis of variance (ANOVA) and they were analyzed using a second-order polynomial equation which resulted in the optimum process levels.
متن کامل [PDF 607 kb]   (2785 دریافت)    

دریافت: 1396/7/15 | پذیرش: 1396/7/15 | انتشار: 1396/7/15
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yildiz Z. Osmotic dehydration of anchovy fillets in salt solution: Optimization by using statistical experimental design. IJFS 2017; 16 (4) :1187-1203
URL: http://jifro.ir/article-1-2957-fa.html

Osmotic dehydration of anchovy fillets in salt solution: Optimization by using statistical experimental design. مجله علوم شیلاتی ایران. 1396; 16 (4) :1187-1203

URL: http://jifro.ir/article-1-2957-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 4 - ( 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4645