[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 16، شماره 2 - ( 1396 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 653-639 برگشت به فهرست نسخه ها
The effects of diet and feeding techniques on growth factors and meat quality of common carp (Cyprinus carpio)
چکیده:   (5049 مشاهده)

The study was conducted for 134 days. Common carp fry (60g ± 0.3g) were fed using two different diets containing only plant protein sources, without any animal protein inclusions. Diets were administered by two different methods: an automatic band feeder (diet 28/7 F and 28/15 F) for 12 hours a day (9.00 a.m. – 9.00 p.m.) and by hand (diet 28/7 H and 28/15 H) once a day (at 9 am). Weight, Specific Growth Rate (SGR), Protein Efficiency Ratio (PER), Fat Retention Index (FR) and Protein Retention Index (PR) were statistically higher in fish fed with the automatic feeder. On the contrary, the value of FCR was statistically higher in fish fed by hand. Diet composition did not have significant influence on growth performance. Survival rate was not statistically different among groups (85-96%). There was no significant effect of feeding method or diet on meat quality, such as color and fat content.

متن کامل [PDF 615 kb]   (3188 دریافت)    

دریافت: 1396/3/7 | پذیرش: 1396/3/7 | انتشار: 1396/3/7
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazurkiewicz J, Hoffmann L, Czyżak-Runowska G, Pietrzak M, Sierpowska K, Andrzejewski W et al . The effects of diet and feeding techniques on growth factors and meat quality of common carp (Cyprinus carpio). IJFS 2017; 16 (2) :639-653
URL: http://jifro.ir/article-1-2756-fa.html

The effects of diet and feeding techniques on growth factors and meat quality of common carp (Cyprinus carpio). مجله علوم شیلاتی ایران. 1396; 16 (2) :639-653

URL: http://jifro.ir/article-1-2756-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4645