[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 19، شماره 4 - ( 1399 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 1807-1795 برگشت به فهرست نسخه ها
Identification and probiotic properties of lactic acid bacterial isolated from freshwater fish
چکیده:   (2534 مشاهده)
Since chemotherapeutic agents used to control microbial fish diseases have led to resistance in bacteria, alternative methods have emerged in recent years. In this regard, identification of lactic acid bacteria with good probiotic properties and determination of their probiotic properties are extremely important. In this study, 25 lactic acid bacteria were isolated from freshwater fish and identified at species level using phenotypic, biochemical and molecular tests. The pH tolerance, antagonistic activity and antibiotic sensitivity of these 25 strains were examined, and they were considered as bacteria displaying the best activity in the potential probiotic treatment of fish diseases. Lactococcus lactis species numbered F2, F4, F9 and F10 were determined to have a potential probiotic capacity.
متن کامل [PDF 697 kb]   (2022 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: aquaculture
دریافت: 1394/11/12 | پذیرش: 1397/2/9 | انتشار: 1399/3/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hanol Bektas Z, Ucar F, Giray B. Identification and probiotic properties of lactic acid bacterial isolated from freshwater fish. IJFS 2020; 19 (4) :1795-1807
URL: http://jifro.ir/article-1-2094-fa.html

Identification and probiotic properties of lactic acid bacterial isolated from freshwater fish. مجله علوم شیلاتی ایران. 1399; 19 (4) :1795-1807

URL: http://jifro.ir/article-1-2094-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 4 - ( 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645