[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 12، شماره 1 - ( 1391 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 126-115 برگشت به فهرست نسخه ها
Combined effects of Zataria multiflora boiss essential oil and nisin on the shelf-life of refrigerated rainbow trout
چکیده:   (10321 مشاهده)
The effects of Z. multiflora essential oil (EO) and nisin (N) on fresh rainbow trout (Onchorynchus mykiss) fillets were studied during 18 days storage at 4 ºC. Bacteriological and organoleptical evaluation were performed on fresh rainbow trout as the functions of treatment and storage time. Treatments included the following: A (control), E1 (treated samples with 0.2 % EO), E2 (treated samples with 0.4 % EO), N (treated samples with 150000 IU nisin/ kg), E1N (treated samples with Nisin and 0.2 % EO) and E2N (treated samples with nisin and 0.4 % EO). Total viable count (TVC) reached the value of 7 log cfu/g on days 9-12 for control sample and on days 15-18 for E1N and E2N samples. Meanwhile, in the sensory evaluation test, shelf life of rainbow trout fillets was 9 days for control samples and 12 days for other treated samples.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: Fish processing
انتشار الکترونیک: 1394/6/22
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zakipour Rahimabadi E, Rigi M, Rahnama M. Combined effects of Zataria multiflora boiss essential oil and nisin on the shelf-life of refrigerated rainbow trout. IJFS 2013; 12 (1) :115-126
URL: http://jifro.ir/article-1-876-fa.html

Combined effects of Zataria multiflora boiss essential oil and nisin on the shelf-life of refrigerated rainbow trout. مجله علوم شیلاتی ایران. 1391; 12 (1) :115-126

URL: http://jifro.ir/article-1-876-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710