[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 9، شماره 2 - ( 1389 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 264-255 برگشت به فهرست نسخه ها
Impacts of whey protein edible coating on chemical and microbial factors of gutted kilka during frozen storage
چکیده:   (25431 مشاهده)

The aim of the present study was to investigate the impact of whey protein coating on quality and shelf life of Kilka fish. Whey protein edible coating was prepared in three different concentrations, including 3, 7, 10 and 13%. Then gutted Kilkas were coated for 1h, packed in polyethylene dishes with cellophane blanket and stored at -18 °C. Total microbial count, total volatile nitrogen (TVN) and moisture evaluation were carried out within 0, 1, 2, 3 and 4 months (sample size: 75 packages, weighted 250 grams each). Results showed that there was no significant difference between total microbial count and total volatile nitrogen among samples (p>0.05). Moisture of coated samples with 13% concentration of whey protein had significant difference with other treatments (p<0.05) suggesting that whey protein edible coating with 13 % concentrations can enhance quality and increase shelf life of Kilka fish in storage of freezing up to 4 months.

متن کامل [PDF 126 kb]   (6543 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1389/4/7 | پذیرش: 1394/6/22 | انتشار: 1394/6/22
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motalebi A A, Hasanzati Rostami A, Khanipour A, Soltani M. Impacts of whey protein edible coating on chemical and microbial factors of gutted kilka during frozen storage. IJFS 2010; 9 (2) :255-264
URL: http://jifro.ir/article-1-6-fa.html

Impacts of whey protein edible coating on chemical and microbial factors of gutted kilka during frozen storage. مجله علوم شیلاتی ایران. 1389; 9 (2) :255-264

URL: http://jifro.ir/article-1-6-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4624