[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 6، شماره 2 - ( 1385 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 128-119 برگشت به فهرست نسخه ها
PUFA Content of silages prepared from tuna cannery wastes
چکیده:   (3769 مشاهده)
Ensiling as one of the best methods for utilization of tuna wastes was investigated. docosahexaenoic acid [DHA C22:6(n-3)]- rich products were obtained from the wastes (viscera and dark meat) of four tuna species, namely longtail, skipjack, yellowfin and kawakawa by a procedure involving ensiling in organic acids followed by neutralization. Identification of fatty acids in the samples was performed by comparison with chromatograms of fatty acids standard.
Total lipid content of silages varied from 10.41% in skipjack dark meat silage to 22.01% in kawakawa viscera silage, but all lipids contained high percentages of DHA and EPA [eicosapanteoneic acid C20:5(n-3)]. The highest DHA ratio (15% of total lipids) was found in the lipid of skipjack viscera silage and the highest ratio of EPA (11% of total lipids) belonged to the lipids of kawakawa dark meat silage.
ANOVA test results indicated that DHA ratio was significantly high before silage preparation and linolenic acid [C18:3(n-3)] content significantly differed between the species (p<0.05).
متن کامل [PDF 1955 kb]   (1268 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: Biotechnology
دریافت: 1396/9/18 | پذیرش: 1396/9/18 | انتشار: 1396/9/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tamadoni Jahromi S, Ghoroghi A, Rouhani K, Ejlali K. PUFA Content of silages prepared from tuna cannery wastes. IJFS 2007; 6 (2) :119-128
URL: http://jifro.ir/article-1-3106-fa.html

PUFA Content of silages prepared from tuna cannery wastes. مجله علوم شیلاتی ایران. 1385; 6 (2) :119-128

URL: http://jifro.ir/article-1-3106-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645