[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 13، شماره 3 - ( 1393 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 760-748 برگشت به فهرست نسخه ها
Puffed corn-fish snack development by extrusion technology
چکیده:   (6670 مشاهده)
A thermoplastically extruded snack was produced from different blends of corn grits and silver carp minced meat. Response Surface Methodology (RSM) was used to study the effect of fish meat content and to optimize the feed composition. Fourteen treatments from central composite design considering minced fish content (0-3 kg) and corn (7-10 kg) were used as the independent variables. The expansion ratio, protein content, fish odour, and overall acceptability were the dependent variables. Fish odour, linear distance and protein content of puffed corn-fish snack increased significantly with fish content while the expansion ratio significantly decreased (p<0.05). The optimum formulation was obtained at 15% of minced fish.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: Biology & physiology
دریافت: 1393/10/30 | پذیرش: 1393/10/30 | انتشار: 1393/10/30
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahmohammadi H R, Bakar J, Russly A R, Noranizan M A, Mirhosseini H. Puffed corn-fish snack development by extrusion technology. IJFS 2014; 13 (3) :748-760
URL: http://jifro.ir/article-1-1731-fa.html

Puffed corn-fish snack development by extrusion technology. مجله علوم شیلاتی ایران. 1393; 13 (3) :748-760

URL: http://jifro.ir/article-1-1731-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660