[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 13، شماره 1 - ( 1392 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 184-178 برگشت به فهرست نسخه ها
Effect of vacuum-packing method on the shelf – life of Capoeta umbla sausages
چکیده:   (11615 مشاهده)
The effect of vacuum packing on the shelf-life of sausages produced from Capoeta umbla were investigated during storage periods. For this purpose, microbial, chemical and sensory changes were analyzed throughout the storage time. The microbial flora of the sausages comprised mainly mesophilic bacteria, psychrotrophic bacteria, lactic acid bacteria, yeast and molds. Escherichia coli, Staphylcoccus aureus and coliforms were not detected in the sausage samples. Total volatile basic nitrogen (TVB-N) and thiobarbituric acid (TBA) increased gradually with storage time while the concentration of moisture was not affected during the storage period. Application of vacuum-packing at 4±1°C extended the shelf-life of sausage samples by approximately 30 days.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: Fish processing
دریافت: 1393/2/8 | پذیرش: 1393/2/8 | انتشار: 1393/2/8
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Özpolat E, Patır B, Guran H Ş, Gul M R. Effect of vacuum-packing method on the shelf – life of Capoeta umbla sausages. IJFS 2014; 13 (1) :178-184
URL: http://jifro.ir/article-1-1437-fa.html

Effect of vacuum-packing method on the shelf – life of Capoeta umbla sausages. مجله علوم شیلاتی ایران. 1392; 13 (1) :178-184

URL: http://jifro.ir/article-1-1437-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645