[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 1 - ( 1379 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 87-85 برگشت به فهرست نسخه ها
A study on the production of gelatin from sturgeon fish skin
چکیده:   (3906 مشاهده)
Gelatin was extracted from hydrolyses of collagen muscle bonds. Gelatin was of two types. Type A was obtained from acidic and type B from alkaline procedures. In the present study we used sturgeon fish skin to produce 25 samples of gelatin. Microbiological and chemical examinations were conducted on the gelatin samples. Based on the results obtained from the chemical examination, gelatin type A and B were composed of 15.40% and 15.30% total nitrogen, 0.30% and 0.25% CaO, 6.48% and 7.26% moisture, 1.59% and 2.89% ash, and 1.51% and 1.2% fat, respectively. The pH of gelatin A was 4.23 and that of B type was 7.00. Total count obtained from microbiological examinations was 10-70 cfu/g. The quality of gelatine prepared from sturgeon skin met the requirements of standard gelatin. Time required for production of gelatin using acidic procedure was one week whereas the production of gelatin using the alkaline procedure lasted 3 weeks. The yield of gelatin obtained from alkaline procedures (4.52%) was less than that of acidic gelatin (6.33%).
متن کامل [PDF 520 kb]   (1950 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: Biotechnology
دریافت: 1396/9/20 | پذیرش: 1396/9/20 | انتشار: 1396/9/20
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kouchakian Sabour A, Zare Gashti G, Sababi H, Moeini S. A study on the production of gelatin from sturgeon fish skin. IJFS 2001; 3 (1) :85-87
URL: http://jifro.ir/article-1-3161-fa.html

A study on the production of gelatin from sturgeon fish skin. مجله علوم شیلاتی ایران. 1379; 3 (1) :85-87

URL: http://jifro.ir/article-1-3161-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 1 - ( 1379 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645