[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 7، شماره 2 - ( 1387 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 228-215 برگشت به فهرست نسخه ها
Inhibitory effect of citric acid on rancidity of frozen catfish (Silurus glanis)fillets
چکیده:   (3962 مشاهده)
The effect of aqueous solution of citric acid (CA) on the lipid stability of the European catfish (Silurus glanis) fillets during frozen storage (up to 6 months) was investigated. Rancidity development was measured by several biochemical indices (free fatty acids, peroxides and TBA) and complemented by the measurement of expressible moisture and sensory evaluation (flesh odor, consistency and flesh appearance). The CA treatment led to some lower free fatty acids (6.43% oleic acid in total lipid at month 6), peroxides (7.98meq oxygen/kg lipids, at month 6) and secondary compounds formation (2.16mg malondialdehyde/kg fish sample). Lower peroxide, thiobarbituric acid-reactive substance (TBA), free fatty acids (during 0,3 and 6 months frozen storage), and expressible moisture (month 6) values were obtained from CA-treated fish fillets than the untreated (blank control) ones (p<0.05).
متن کامل [PDF 2161 kb]   (1295 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: aquaculture
دریافت: 1396/9/18 | پذیرش: 1396/9/18 | انتشار: 1396/9/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Inhibitory effect of citric acid on rancidity of frozen catfish (Silurus glanis)fillets. IJFS 2008; 7 (2) :215-228
URL: http://jifro.ir/article-1-3095-fa.html

Inhibitory effect of citric acid on rancidity of frozen catfish (Silurus glanis)fillets. مجله علوم شیلاتی ایران. 1387; 7 (2) :215-228

URL: http://jifro.ir/article-1-3095-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645