[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 8، شماره 1 - ( 1387 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 24-13 برگشت به فهرست نسخه ها
The effect of dietary lipid level on the growth of kutum fry (Rutilus frisii kutum)
چکیده:   (4091 مشاهده)
The study was conducted with a completely randomized design consisting of four treatments in triplicates. Experimental diets were formulated to contain four different lipid levels (8, 10, 12 and 14%) at constant protein level (46.8%) and different gross energy of 4314, 4417, 4519 and 4622kcal/kg, respectively. Kutum fry (average weight, 203±4mg) were randomly assigned and distributed at a density of 2 fish/l into twelve 80 liter fiberglass tanks equipped with a tap-freshwater system and water temperature of 22-24oC. Fish were fed the experimental diets thrice a day at 10% of body weight for 81 days. Statistical analysis indicated that fish fed the lowest lipid level of 8% showed significant differences (p<0.05) with other treatments. Fish growth, survival, protein and energy retention showed a marked decrease with an increase of dietary lipid level. Crude lipid of carcass composition increased, but ash and moisture decreased with an increase of lipid levels.
متن کامل [PDF 2996 kb]   (1336 دریافت)    
موضوع مقاله: Biology & physiology
دریافت: 1396/9/13 | پذیرش: 1396/9/13 | انتشار: 1396/9/13
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighi D, Saad C, Hosseinzadeh Sahafi H, Mansouri D. The effect of dietary lipid level on the growth of kutum fry (Rutilus frisii kutum). IJFS 2009; 8 (1) :13-24
URL: http://jifro.ir/article-1-3057-fa.html

The effect of dietary lipid level on the growth of kutum fry (Rutilus frisii kutum). مجله علوم شیلاتی ایران. 1387; 8 (1) :13-24

URL: http://jifro.ir/article-1-3057-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4645