[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 15، شماره 4 - ( 1395 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 1499-1485 برگشت به فهرست نسخه ها
Functional properties of fish protein hydrolysates from Cuttlefish (Sepia pharaonis) muscle produced by two commercial enzymes
چکیده:   (6032 مشاهده)

Fish protein hydrolysates were prepared from Cuttlefish (Sepia pharaonis) muscle using alcalase and protamex methods. By conducting the Cuttlefish protein hydrolysate using alcalase (CPHA), it showed higher degrees of hydrolysis, proximate composition, yield, emulsifying activity index (EAI), emulsion stability index (ESI), foaming activity index (FAI), solubility, water holding capacity (WHC) and Oil absorption capacity (OAC) than cuttlefish protein hydrolysate using protamex (CPHP) but the foaming stability index (FSI) and peptide chain length (PCL) were more in the second treatment. Amino acids profiles of the CPHs were higher in essential amino acids compared to the recommended pattern of requirement by FAO/WHO and NRC standards. Phenylalanine is the first limiting amino acid in the hydrolysate. However, the hydrolysate has the potential for application as an ingredient in formulated diets. Some functional properties such as FAI, FSI and solubility were high in CPHs, thus, they can be used in different food and beverages.

متن کامل [PDF 175 kb]   (3865 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: aquaculture
دریافت: 1395/10/14 | پذیرش: 1395/10/14 | انتشار: 1395/10/14
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Raftani Amiri Z, Safari R, Bakhshandeh T, Ahmadi vavsari F. Functional properties of fish protein hydrolysates from Cuttlefish (Sepia pharaonis) muscle produced by two commercial enzymes. IJFS 2016; 15 (4) :1485-1499
URL: http://jifro.ir/article-1-2521-fa.html

Functional properties of fish protein hydrolysates from Cuttlefish (Sepia pharaonis) muscle produced by two commercial enzymes. مجله علوم شیلاتی ایران. 1395; 15 (4) :1485-1499

URL: http://jifro.ir/article-1-2521-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 4 - ( 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645