[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 15، شماره 2 - ( 1395 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 897-886 برگشت به فهرست نسخه ها
The effects of different dietary vitamin C and iron levels on the growth, hematological and immunological parameters of rainbow trout Oncorhynchus mykiss fingerlings
چکیده:   (5780 مشاهده)

A 60-days growth trial was conducted in a flow-through culture system to examine the effects of different dietary vitamin C and iron levels on the growth, hematological and immunological parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerlings (with average initial weight of 5.12 ± 0.02 g). Three levels of vitamin C (150, 200 and 250 mg kg-1 diet) and iron (5, 7 and 9 mg kg-1 diet) (as ferrous sulfate) and their combination were used to prepare diets used in nine experimental treatments with three replicates. The results revealed that the supplementation of basal diet with vitamin C and iron significantly affected the final body weight (FBW), total length (TL), feed conversion ratio (FCR) and specific growth rate (SGR). Among the haematological parameters haematocrit and mean corpuscular volume (MCV) were significantly influenced by vitamin C and iron. Results also showed that lysozyme and IgM concentrations significantly changed among dietary treatments. Based on the results of this study, it can be conclude that addition of vitamin C and iron to the basal diet of cultured rainbow trout will improve the growth rate and well-being of this fish.

متن کامل [PDF 116 kb]   (4503 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: Biology & physiology
دریافت: 1395/2/27 | پذیرش: 1395/2/27 | انتشار: 1395/2/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adel A, Khara H. The effects of different dietary vitamin C and iron levels on the growth, hematological and immunological parameters of rainbow trout Oncorhynchus mykiss fingerlings. IJFS 2016; 15 (2) :886-897
URL: http://jifro.ir/article-1-2241-fa.html

The effects of different dietary vitamin C and iron levels on the growth, hematological and immunological parameters of rainbow trout Oncorhynchus mykiss fingerlings. مجله علوم شیلاتی ایران. 1395; 15 (2) :886-897

URL: http://jifro.ir/article-1-2241-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 2 - ( 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645