[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 15، شماره 4 - ( 1395 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 1278-1269 برگشت به فهرست نسخه ها
Effects of long-term frozen storage on the compositions of free amino acids and nucleotide-related compounds of the coconut crab Birgus latro
چکیده:   (6083 مشاهده)

This study examined the effects of long-term frozen storage (-20 °C for 5 months) of free amino acids (FAAs) and nucleotide-related compounds (NRCs) in muscle and hepatopancreas of the coconut crab Birgus latro. Although long-term frozen storage had little effect on FAA composition in muscle, the amounts of several FAAs increased in the hepatopancreas that may be the result of protein decomposition during the frozen storage. Long-term storage at -20°C significantly increased the amounts of disodium 5ʹ-inosine monophosphate (IMP) in muscle and hepatopancreas, resulting from the deaminase activity of 5ʹ-adenosine monophosphate (AMP) which deaminates AMP to IMP. Changes in FAAs and NRCs may result in changes in the flavor of muscle and hepatopancreas of frozen stored coconut crabs, both through altered amounts of each substance and synergistic interactions among substances.

متن کامل [PDF 218 kb]   (3608 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: Fish processing
دریافت: 1394/4/15 | پذیرش: 1394/9/3 | انتشار: 1395/8/1
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sato T, Ohgami S, Kaneniwa M. Effects of long-term frozen storage on the compositions of free amino acids and nucleotide-related compounds of the coconut crab Birgus latro. IJFS 2016; 15 (4) :1269-1278
URL: http://jifro.ir/article-1-1914-fa.html

Effects of long-term frozen storage on the compositions of free amino acids and nucleotide-related compounds of the coconut crab Birgus latro. مجله علوم شیلاتی ایران. 1395; 15 (4) :1269-1278

URL: http://jifro.ir/article-1-1914-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 4 - ( 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645