[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 13، شماره 3 - ( 1393 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 559-550 برگشت به فهرست نسخه ها
Probiotic administration of Litopenaeus vannamei: Is there any negative effect on the fatty acid profile of meat?
چکیده:   (7087 مشاهده)
It has been found that appropriate probiotic applications increased growth performance and disease resistance in shrimp. Bacillus subtilis has been suggested as a potent probiotic in improving growth performance and enhancing immune response in white shrimp, Litopenaeus vannamei. The aim of this work was to evaluate the possible effect of B. subtilis administration on the meat fatty acid profile of white shrimp, L. vannamei. Two groups of shrimps received B. subtilis strains L10 and G1 from the B. subtilis-supplemented feed (105 and 108 CFU g-1) while two other groups received it from the rearing water (105 and 108 CFU ml-1). One group received no B. subtilis and served as control. According to the results, there was no significant difference between the muscle fatty acid profiles of shrimps administrated by probiotic and control group. This study showed that B. subtilis administration, in either diets or water, did not have any negative effect on fatty acid profiles of L. vannamei meat.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: Biology & physiology
دریافت: 1393/10/27 | پذیرش: 1393/10/27 | انتشار: 1393/10/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani-Fard E, Zokaeifar H, Ebrahimi M, Mohd Salleh Kamarudin M, Goh Y, Ehteshami F. Probiotic administration of Litopenaeus vannamei: Is there any negative effect on the fatty acid profile of meat?. IJFS 2014; 13 (3) :550-559
URL: http://jifro.ir/article-1-1714-fa.html

Probiotic administration of Litopenaeus vannamei: Is there any negative effect on the fatty acid profile of meat?. مجله علوم شیلاتی ایران. 1393; 13 (3) :550-559

URL: http://jifro.ir/article-1-1714-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645